На тържеството присъстваха десетки жители на общината, които имаха възможност да опитат от вкусния мед на пчеларите, да си закупят от техните уникални продукти и от ръчно изработените художествено приложни изделия.

Дилян Петров, изпълнителен директор на ДПРАО, поздрави всички участници и гости на празника и благодари на Община Козлодуй за подкрепата и вниманието.

Маринела Николова, кмет на община Козлодуй, поднесе поздравителен адрес и специален подарък за домакините. "Вие изградихте нова традиция в нашия малък град. Уверяваме Ви, че винаги ще подкрепяме тази прекрасна инициатива и с удоволствие ще съдействаме за утвърждаването и развитието на такива добри идеи! Вярваме, че Празникът на меда и занапред ще ни радва със своята колоритност и изобилие! Козлодуй се гордее с това неповторимо и така необходимо за всички ни събитие! Пожелаваме Ви здраве и много успехи! Честит юбилей!”, каза Николова.

Събитието ще продължи два дни, като освен изложението базар на производителите, включва и интересна съпътстваща програма. На откриването домакините бяха поздравени и от учениците от Начално училище "Васил Левски” - Козлодуй, които изпълниха детски стихове за меда.