Почистени бяха над 43 нерегламентирани сметища. Особено активни се оказаха фирми, общински и неправителствени организации, училища, детски градини и детска ясла, учители-пенсионери, пенсионерски клубове и клуба на туристите-ветерани, ДГС и РДГ.

Доброволци и общински служители от Берковица поеха сутринта по легендарния път за връх Ком с мисията да подменят националния трибагреник и едновременно с това да направят пътя до горе по чист.

Сред участниците в чистенето, които бяха на възраст от 10 до над 85 години имаше и представители от пенсионерски клуб „Белене“, които споделиха пред екип на телевизия БТВ, че са горди, че почистват не само малкото си крайдунавско градче, но и най-високия връх на Балкана. За тях е удоволствие да дадат своя принос в благородната кауза.

Активно участие в кампанията взеха и служителите на СЗДП ТП „ДГС – БЕРКОВИЦА“. Алекси Тодоров от ДГС отново в компанията на един от най-готините екипи на БТВ сподели, че това е криворазбраната цивилизация. „Хората живеят навсякъде и хвърлят боклуците си навсякъде“ – допълни той. След почистването горските отправиха и своя апел в социалните мрежи:

„МОЛЯ ВИ ХОРА, НЕКА ВЕЧЕ НЕ НАМИРАМЕ ПОДОБНИ НЕЩА В ГОРАТА!!!“

И учениците на Първо основно училище се включиха в най-мащабната доброволческа кампания – „Да изчистим България заедно“, която стартира ден след началото на учебната година. Усмихнати и мотивирани, момичетата и момчетата на Зеленото училище на Берковица дадоха своя дан, почиствайки двора на училището, прилежащите му терени и част от пътя за местността Ашиклар.

Ръководството на Община Берковица благодари на всички, включили се в кампанията.



Източник: berkovitsa.bg