7 от новите случаи са в болница, а най-много нови случаи има в София - 6, но няма регистрирани заболели деца. Има обаче още 1 заразена медицинска сестра от Ямбол, с което общо заразените медици са 255.

1378 са активните случаи в страната. Активните области са 6. От новите случаи 6 са в София, от които 1 в болница и 5 амбулаторни, Пазарджик има 4, Видин – 2, Шумен - 2, Сливен – 1, Хасково – 1, Ямбол – 1, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Оздравели са цели 53, с което стават 965.

Починал е 1 човек, мъж на 75 години в Пловдив. Под 200 са вече хоспитализираните пациенти, 198, а 20 са в интензивни отделения.

Мутафчийски съобщи, че делегация от ВМА е била на посещение в италианската болница "Сан Матео", в Павиа. Организацията на спешното отделение на италианското лечебно заведение е подобна на тази на ВМА, но имало някои добри практики, които не се правят в България - да се прави ехография на бял дроб, както и рентген, при възможни случаи на COVID-19. За около час и половина излиза резултатът от PCR тест, както и болницата е със собствена технология за произвеждане на тестове за антитела. ВМА скоро ще подпише договор със "Сан Матео" за обмяна на идеи и технологии, каза Мутафчийски.

Началникът на Националния оперативен щаб заяви и, че в Италия описвали промени в кожата около месец след прекарано заболяване на COVID-19. Доказано е и засягане на миокарда от коронавируса - след биопсии в "Сан Матео", т.е. COVID-19 може да предизвика инфаркт, по думите на Мутафчийски.