13722 са общо доказаните случаи на коронавирусна инфекция у нас, 5097 от които са активни. 8154 са излекуваните лица. 174 от тях са регистрирани през последното денонощие.

С потвърден COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ се намират 861 пациенти, от които 64 са настанени в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система при 763 медицински служители у нас е констатиран новият коронавирус. Нови осем случая са регистрирани през изминалите 24 часа, като от тях четири са установени при медицински сестри и четири – при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е била доказана коронавирусна инфекция, са 471. Новите случаи от последното денонощие са 12. Починали са жена на 89 г. със сърдечно заболяване, хронично неврологично и хронично белодробно заболяване, жена на 73 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 80 г. със сърдечно заболяване, мъж на 52 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 71 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, жена на 76 г. със сърдечно заболяване и диабет, жена на 74 г. със сърдечно заболяване, жена на 80 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 43 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 53 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 86 г. с хронично неврологично заболяване и жена на 72 г. с хронично бъбречно и хронично хематологично заболяне.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.