Другите диагностицирани са от Враца - двама мъже на 50 и 63 години и жена на 44 г., всичките те са епидемиологично свързани - контактни лица на потвърден случай от РЗОК - Враца.

С взрива регистриран в РЗОК - Враца до момента са открити общо 13 положителни епидемиологично свързани лица, от тях служители на РЗОК са 7 и три техни домашни контактни, вт.ч. служител на РЗИ и допълнително епидемиологично свързани лица на служителя от РЗИ са 3.
От потвърдените случаи, хоспитализирани в СБАЛПФЗ – Враца са двама човека, единият е вече изписан за продължаваща домашна карантина и наблюдение, а вторият е все още в лечебно заведени за болнична помощ. Състоянието и на двамата е стабилно и към момента са без клинични оплаквания.

От общият на чакащите резултат проби е 11 – 8 са на издирени домашни контакти лица свързани с взрива.

Така с новорегистрираните положителните резултати с натрупване от началото на епидемията стават 38. Излекуваните са вече 19, а активните случаи се увеличили на 18.

На домашно лечение са оставени 16 души.

За последното денонощие на територията на област Враца са взети 5 нови проби за COVID-19. 4 от тях са на контактни лица от Враца и една от кв. Бистрец.

Оставените под карантина са 196, като общия им брой с натрупване от началото на карантината е 4053.