13-ото издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен "Нова музика", организиран от НЧ "Напредък-1869" - Горна Оряховица събра над 140 участници от Сърбия, Македония, Косово, Албания и Румъния, както и водещи вокални школи в страната - София, Мездра, Шумен, Търговище, Варна, Добрич, Велико Търново, Бургас, Русе, Свищов, Ямбол, Горна Оряховица и др.

Участниците в конкурса бяха оценявани от жури с председател Мими Иванова и членове Мая Райкова - продуцент в Българското национално радио - поп, рок и джаз секция, Милена Добрева - вокален педагог в Националното музикално училище - гр. Бургас и художествен ръководител на Вокален ансамбъл "Фортисимо”, Валентин Мунтеан - композитор от Румъния и Шеки Ходжа - композитор и аранжьор от Република Косово.

Всички участници получиха грамоти, дипломи и парични награди - индивидуални парични награди: І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда във всяка възрастова група на двете категории.

Мездра беше представена от Вокалните групи "Wings" и "Little Wings". Възпитаниците на музикалния педагог Тони Яшова проявиха истински героизъм сред убийствена конкуренция.

Тони Яшова заяви, че този конкурс е на много високо ниво и е изключително труден: "Каквато и да е награда от него е голямо постижение. Конкуренцията при големите и в двете категории - индивидуални изпълнители и вокални групи, беше изключителна. При вокалните групи дадоха само първо място! "Little Wings" спечелиха трето място в първа възрастова група. За мен беше важно да видим къде се намираме на фона на големите и доказали се музикални школи в България. Стоим достойно до тях и рязка граница няма! Децата бяха супер! Дадоха всичко от себе си и не се отказаха до последно”.

"Много голяма част от децата бяха от музикални училища. Там лошо изпълнение няма! Има добри, много добри и изключителни. Възпитаниците на Аделина Колева също участваха, а тя е един от най-добрите вокални педагози в България в момента”, допълни Тони Яшова.