Там се укриват в каменната кошара на баба Мария Цоловска от Люти брод, където двете овчарчета Петко и Герго ги подслонили и споделили залъка хляб с изтощените четници. Оцелелите четници се надявали, че ще съберат сили в това скрито и затънтено място, за да продължат пътя към спасението.

Турската орда обаче била по следите им. По тесния брод на Искъра, командваните от жестокия Джамбулет бей, озверелите турци преградили пътеките към "Ритлите", Високата поляна и Усадо и обградили кошарата. Разразила се жестока кървава битка. Мястото, откъдето отчаяно стреляли бунтовниците, се превърнало не само в укритие и крепост, а и в голяма мишена на жестокия бой.

Един по един падали пронизани последните оцелели от Ботевата чета, спасили се само двама. Озверялата орда на Джамбулет бей не се задоволила със смъртта на четниците, а по заповед на своя предводител, отрязали главите на избитите и на двете овчарчета и ги набучили на колове за назидание.

Дни наред набучените глави на бунтовници били разнасяни от черкезите през селата до Орхание (дн. Ботевград). Там, в село Скравена, първенците на селото откупили отрязаните юнашки глави, жените ги измили и положили в двора на църквата.

Днес в костницата в ботевградското село Скравена се пазят черепите на загиналите четници, като черепът на Георги Апостолов е идентифициран, а в центъра на селото признателните потомци са издигнали и негов паметник.