Излекувани са 48 души, като има още един заразен лекар, но изглежда тя не е заразена от пациент.

Завършено е и проучването с бързи тестове за COVID-19, в което са тествани 1016 полицаи. Според националния здравен инспектор доц. Д-р Ангел Кунчев 1007 са здрави, а само двама души имат антитела, които се появяват на 7-9 ден от инфекция, а 7 души са имали среща с вируса по-рано без клинични симптоми и вече имат друг тип антитела. Само 1 човек има симптоми, наподобяващи COVID-19, но тестът при него е отрицателен.

Има и 210 души с поне по един симптом на заболяване, но тестовете при тях са отрицателни. Все още активна циркулация на вируса няма, епидемията е под контрол, не може да разчитаме на масов имунитет, който да ни пази, обобщи Кунчев, според който ако продължаваме с мерките, епидемията ще остане под контрол. А генерал Мутафчийски предупреди, че наличието на антитела при седемте души все още не значи дали човек не би се заразил отново.

Масово тестване сега е безсмислено, повтори той, но добави, че имало голямо тестване в ромска махала, завършено на 50% и без положителни резултати. "Популацията в България все още е девствена в срещането с вируса и изграждането на имунитет", подчерта началникът на Националния кризисен щаб и отново повтори, че като цяло тактиката в световен мащаб е да се търси ефективно лечение, не да се изгражда колективен имунитет.

Мутафчийски счита и, че законодателството в България не е достатъчно строго по отношение на хора, предлагащи и продаващи фалшиви лекарства за лечение на коронавирус.