Фолклорният танцов състав при Читалище "Христо Ботев - 1907” - Роман взе участие в Международен фестивал, който се проведе от 6 до 12 юли в сръбската столица Белград. Фестът “Bel Folk Arts” се организира за шеста поредна година, като през годините в него са участвали представители на Латвия, Литва, Полша, Турция и Швейцария. За пръв път тази година в него се включиха и танцьори от България.

Организатор на фестивала е Горан Банкович, художествен ръководител на белградския танцов ансамбъл "Зора”. Сръбските танцьори, съвместно с гостите на фестивала дефилираха по улиците на сръбската столица и танцуваха на различни места.

Танцовият състав от Роман с художествен ръководител Ивайло Георгиев представи четири танцови композиции - “Шопска сюита”, “Влашки танц”, “Пазарджишки танц” и камерния танц ”Младежка шега”, за изпълненията на които получи заслужени аплодисменти от публиката.

Фолклорният фестивал “Bel Folk Arts” няма конкурсен характер. Всички участници в него получиха грамоти и сувенири за спомен.