"Практикер” - Враца ще бъде разположен на бул. "2-ри юни“, срещу "Химко", в съседство до хипермаркет "Технополис". Сградата на хипермаркета ще заема площ от близо 7500 кв. м. Търговската зала ще се простира на близо 5000 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг със 125 паркоместа, свързан с паркинга на "Технополис". Той ще предложи на жителите на града и областта богат асортимент от над 50 хил. артикула за създаването и подобряването на дома и градината. На достъпни цени потребителите ще могат да закупят продукти на водещи световни и български производители за строителството, обзавеждането и ремонта.

"За всички нас е голямо признание, че водеща компания ще инвестира средства за изграждането на търговски обект в нашия град. След по-малко от година, Враца ще е сред 10-те големи градове в страната, разполагащи с подобен хипермаркет. С реализацията на проекта ще бъдат разкрити и много нови работни места“, каза Каменов и допълни, че местната администрация ще продължава да работи активно за превръщането на града в предпочитан партньор за инвеститори.

Официалното начало на строителните дейности беше предшествано от водосвет. На церемонията присъстваха още заместник-областният управител Мирослав Комитски, председателят на Общинския съвет Румен Антов, заместник-кметът Мария Попова, главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов, представители на инвеститора и местния бизнес.


Новият търговски обект ще бъде разположен на булевард „Втори юни“, непосредствено до хипермаркет „Технополис“. В инвестиционния проект на фирмата-изпълнител „Автострой“ ООД се предвижда търговската зала на „Практикер“ да бъде с площ от над 500 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг, със 125 места.

Хипермаркетът във Враца ще разполага с над 50 000 артикула за нуждите на дома и градината. Клиентите ще имат възможност да закупят продукти на водещи световни и български производители в областта на строителството и обзавеждането.