Миналата година Преслава Атанасова от XII клас, профил „Предприемачество и бизнес" в Средно училище „Козма Тричков" стана кмет на Враца в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“. Заедно с нея, още петима ученици влязоха в ролята на зам.-кметовете на града, на главен архитект, на председател на Общинския съвет и на маркетингов директор на ПОФК „Ботев“ Враца.

Тази година обявените позиции за кандидатстване в изданието също са 6 – кмет, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, зам.-кмет „Устройство на територията, строителството и обществени поръчки“, секретар на Община Враца, председател на Общински съвет-Враца и главен архитект. В инициативата могат да участват ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години, като желаещите да се включат трябва да подадат свояавтобиография и мотивационно писмо на сайтаhttp://www.mfd.jabulgaria.org/.

Участниците в „Мениджър за един ден“ ще имат възможността да се включат в решаването на реални казуси, както и да получат напътствия и подкрепа за своето кариерно развитие от технитементори в програмата.