Директорът на училището заяви, че разпореждането за раздаването дори не дошло от Министерство на образованието и науката, както е редно.

"Това цялото мероприятие е много странно, защото беше задействано от едно нищо и никакво писмо от Изпълнителния директор на Фонд "Земеделие". Няма никакъв официален документ в нашите официални канали за комуникация на училищата, но така или иначе Министерство на земеделието се задейства с пълна сила, във всички училища в цялата страна, в които има деца от начален етап", коментира още Петков.

Директорът добави, че това са начални, основни, средни училища, детските градини и всъщност става дума вероятно за хиляди учебни заведения, училища и детски градини, които десетки, а може би и стотици хиляди деца трябва да получат тези продукти, посочва Петков.

Училищата и до днес не са получили никакъв официален документ, твърди директорът на врачанското училище. Според него научават какво трябва да правят по нестандартен начин, неприлаган досега.

Припомняме, че на 12 април бяха предвидени 420 000 деца и ученици да получат полагащите им се продукти по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко" в домовете си. Това стана ясно след разговор между министъра на земеделието Десислава Танева и изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев по повод изказването на премиера Бойко Борисов да се намери начин производителите да бъдат подпомогнати при реализацията на продукцията им.


Източник: news.bg