В община Враца са установени четири лица. В СБАЛПФЗ – Враца е настанен за лечение 52 г. мъж от гр. Враца, а в МБАЛ "Христо Ботев"-Враца е хоспитализиран 26 г. мъж от гр. Враца. На домашно лечение са две жени, на 59 г. и на 49 г. от гр. Враца.

В община Козлодуй е заболяла 52 г. жена от с. Гложене.

В община Криводол са регистрирани 6 лица. В МБАЛ - Христо Ботев"-Враца е настанена 21 г. жена от с. Градешница, а в СБАЛПФЗ – Враца е настанена 70 г. жена от гр. Криводол. На домашно лечение са диагностицирани 42 г. мъж и 38 г. жена от гр. Криводол, както и две жени, на 78 г. и 41 г. от с. Ракево.

В община Оряхово са установени две лица. В МБАЛ "Сърце и Мозък"-Плевен е хоспитализиран 81 г. мъж от с. Селановци, а на домашно лечение е 27 г. мъж от гр. Оряхово.

По един нов случай е установен в общините Мизия и Хайредин. Във Втора МБАЛ- София е хоспитализиран 26 г. мъж от с. Войводово, а в МБАЛ – Лом е настанен за лечение 73 г. мъж от с. Хайредин.

В Спешно – приемно отделение на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца е починал 77 г. мъж от гр. Враца.

Активните случаи към момента в област Враца са 906, като от тях на домашно лечение са диагностицирани 822, а в болнични заведения са настанени 84 лица.

Починалите са 197.