На седмична база най-много са се повишили цените на прясното мляко и пакетчето масло 125 грама от млечните храни, морковите и червения пипер от внос при зеленчуците, мандарините и бананите при плодовете. Най-много са поевтинели захарта, зрелия кромид лук и ябълките.

Индексът на тържищните цени, който се поддържа от ДКСБТ, и отразява динамиката на цените на хранителните стоки на едро, към 14 януари 2022 г. е на ниво от 1.830 пункта, спрямо 1.827 пункта към 23 декември на миналата година (седмичен бюлетин ДКСБТ не е издавала в последната кратка работна седмица на 2021 година) или седмично поскъпване с 0.16%

Преди това, през първата непълна работна седмица на януари, цените на храните се повишиха значително повече, с 2.70 на сто, което означава, че поскъпването на храните по стоковите борси и тържища забавя темпа си на поскъпване.

Седмичната равносметка показва, че от включените в бюлетина на 34 хранителни продукти, 17 са поскъпнали, 1 е без промяна в цената и 16 са поевтинели. Затова и средното нарастване на цените е толкова слабо.