Стана ясно, че 153 са излекувани до момента от коронавирус, като 12 са новите излекувани лица.

Има нов случай на починал пациент. Така броят им става 41 души. 244 са настанените в болница пациенти, от тях 34 са в интензивното отделение.

Положителните проби за последното денонощие са констатирани в областите София (15 случая), Русе (1 случай), Видин (9 случая), Хасково (3 случая), Сливен (1 случай), Стара Загора (5 случая), Габрово (1 случай), Бургас (4 случая) и Благоевград (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 510 души.

От всички 865 диагностицирани – 467 (54%) са мъже и 398 (46%) жени.

Най-възрастният пациент е на 91 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 66 души.

Попитан дали, ако свършват леглата в болниците, ще се приемат неосигурени пациенти, той заяви, че разделение няма да се прави.

Що се отнася до това дали ще се пренасочват медици, ген. Мутафчийски заяви, че има липса на такива. В момента най-остро това се усеща във Видин, подчерта още той.

На въпрос как ще се разхлабват мерките у нас след кризата, ген. Мутафчийски поясни, че има разчертан план и се следи внимателно какви са тенденциите в света, за да може Щабът и правителството да си свери плановете. Проф. Мутафчийски поясни още веднъж, че мерките в България са либерални в сравнение с някои други страни.