Сред гостите на официалното откриване на учебната година бе националният състезател и треньор по лека атлетика Йоло Николов, наставник на олимпийците Митко Ценов и Милица Мирчева, който е бивш възпитаник на училището. "Това си остава моето първо и любимо училище, сподели Йоло. Винаги, когато прекрача неговия праг, чувството е страхотно. Вълнувам се всеки път. На учениците и техните учители пожелавам да бъда трудолюбиви, да бъдат всеотдайни и - "На добър час!"

Приветствия към учениците, учителите и родителите от училище "Кирил и Методий” отправиха директорката на учебното заведение Галя Богданова и кметът на Мездра инж. Генади Събков, които в словата си се обърнаха специално към първокалсниците.

През учебната 2016/2017 в ОУ "Кирил и Методий” - Мездра ще учат 319 подрастващи от I до VIII клас. 161 от тях ще бъдат в начален етап на обучение, а останалите 155 - в прогимназиален. Педагозите са 32-ма, а помощният персонал - 10 души.

И през тази учебна година мездренското школо ще продължи да работи по стандартите и програмите за иновативно училище на образователния портал Уча.се.