Директорът на учебното заведение Мариела Горанова пожела на всички ученици здраве, духовни сили и устойчивост, а на първокласниците - незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите.

„Скъпи ученици, мечтите могат да се сбъднат ако се стараеш всеки ден, ако се трудиш неуморно и не се отказваш. Ако вярваш така, както ние вярваме във вас. Вие сте орисани да живеете в интересни времена и всеки ден ще бъде ново приключение и предизвикателство. Ще се справим заедно. На добър час!”

Музикален поздрав направи Нанси Хумарска. В празничната програма взеха участие и танцьорите от паралелката по хореография с преподавател Мирослав Аспарухов.

Гости на тържеството бяха кметът на община Мездра Иван Аспарухов и бившият директор на учебното заведение и ръководител на РУО - Враца - Даринка Христова.

Аспарухов поздрави учениците и учителите за началото на учебната година и пожела на добър час.

„От вас се иска, скъпи ученици, да бъдете като днешния ден – искащи, слънчеви и търпеливи, защото за вас е бъдещето. На добър час!”

След изпращането на знамето на училището и първия звънец, най-малките ученици влязоха в училището, преминавайки под традиционната цветна шестица.

Като задължителни мерки, във връзка с Covid-19, остават дезинфекцията, спазването на дистанция и носенето на маски. Учениците от 1 до 4 клас няма да носят маски в класните стаи. Задължителни през целия ден и навсякъде в сградата остават маските за всички останали ученици, както и за тези от началните класове в междучасията и в общите пространства на училището.