В Ребърково ще бъде асфалтирана ул. “Янко Николов“ и ремонтирана сградата на читалището. Местните сигнализираха за неизпълнението на поет ангажимент от частна фирма за почистване на речното корито в селото. След извършена проверка е установено, че въпросната фирма е имала сериозни трудности с достъпа до терена. В тази връзка Събков заяви, че проблемът все още не е разрешен и фирмата, отговорна за почистването, ще понесе санкции.

Хората сигнализираха и за неправомерно вземане на камъни от основите на моста, който свързва ул. "Синчец“ и гробищния парк в селото. По думите им, същата фирма е иззела камъните, за да направи път, по който да извозва добитата дървесина. Хората са притеснени, че след тази намеса по конструкцията на съоръжението, при първия сериозен приток на реката, мостът може да бъде отнесен. Кметът обеща, че мястото ще бъде посетено от специалист, който ще даде становище до каква степен е повредено съоръжението и какво трябва да се направи за отстраняване на повредата в основите.

През тази година предстои ремонт и на ул. “Кацарска махала“ в Люти дол за около 25 хил. лв. 10 бона пък ще струва проектирането за укрепване на свлачище край селото.

Увреждането на общинските пътища се оказа проблем и в това село. Хората се оплакаха от дърводобивните фирми, чиито тежките камиони значително увреждат или разрушават пътната инфраструктура. Събков обеща превозът на дървесина да бъде регламентиран и използването на общинските пътища да се сведе до минимум. За целта той ще потърси съдействие от Държавно горско стопанство - Мездра. Ще се използват и алтернативни маршрути, които частично или изобщо не минават през селото.

Той поясни, че е водил разговори с Горското по този повод, като е поискал фирмите, които извозват дървесина, да внасят депозит, за да може при евентуално увреждане на пътя, тази сума да покрие разходите по възстановяването му. Събков заяви, че няма да се издават разрешителни за превоз (превозен билет) при лоши атмосферни условия, тъй като това допълнително увеличава опасността от увреждане на пътищата.


Близо 47 000 лв. ще инвестира Община Мездра в ремонта на ул. "Опълченска“ в Лик. Сумата е заложена в Инвестиционната програма за тази година. Предвижда се поставяне на предпазни мантинели по опасните участъци по пътя към селото, тъй като през зимата, поради обледяване, се създават предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. Събков обеща, че ще бъде ремонтиран покривът на читалището в селото, като ще бъдат подменени водосточните тръби и олуците на цялата сграда.

В Дърманци ще бъде ремонтирана ул. "Марица". Сумата, като предвидена за това сума е около 15 000 лв. Ще бъде потърсено решение и за отводняване на ул. "Христо Смирненски“ и "Дунав“. Те ще бъдат инспектирани от техник, който ще оцени състоянието им. Кметът обеща при наличието на техническо решение на проблема, със собствени сили и средства двете улици да бъдат ремонтирани, така че да не задържат вода. Дърманчани настояха да се ремонтира също покривът на читалището и на местното кметство.