© Община Видин

Общинският кръг включваше провеждането на писмен и практически тест, а отборите бяха в 2 категории: 5-7 клас и 8-10 клас. Резултатите от първия изпит бяха оценявани от комисия с председател Милотин Борисов, заместник-директор на ОУ „Софроний Врачански“, а от практическия – от жури начело с главен инспектор Владимир Герасимов, началник на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР. Класирането бе извършено на базата на сборните резултати от двата теста.

В категорията на по-малките ученици първото място зае ОУ „Христо Ботев“ – гр. Дунавци, на второ се нареди ОУ „Иван Вазов“, а на трето се класира СУ „П.Р. Славейков“. При отборите от 8-10 клас победител бе този на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, следван от състезателите на СУ „П.Р. Славейков“ и ПГ по туризъм „Михалаки Георгиев“.

Останалите участващи отбори в категорията 5-7 клас бяха от училищата „Любен Каравелов“ и „Св. св. Кирил и Методий“.

За всички участници имаше грамоти, а всяко училище, изпратило състезатели в Общинския кръг на Националното състезание, получи като награда футболни топки. Отличията връчи заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев, който е и председател на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Той благодари от името на кмета д-р Цветан Ценков, на ръководния екип и от свое име на домакините, съорганизаторите и учениците, включили се в надпреварата.

Отборите от Община Видин, класирали се на първо място, ще участват в Националния кръг на състезанието за учебната 2021/2022 година, който се очаква да се проведе през месец юни.

Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнение на Секторната стратегия по безопасност на движението по пътищата 2021-2030 г. на Министерството на образованието и науката.