Тихомир Найденов-Бизнеса изведе мездренчани напред в резултата в 8-мата минута на мача, възползвайки се от асистенция на Марио Иванов. Шест минути по-късно с техничен удар от движение Илия Илиев покачи на 0:2, а в 21-ата мин. Александър Миков изведе Тихомир Найденов зад отбраната на домакините и нападателят направи преднината на локомотивци класическа - 0:3.

Десетина минути след почивката централният бранител Ивайло Димитров-Зуека проби на скорост по левия фланг и намери непокрит в пеналта Илия Илиев, който се разписа за 0:4.

В 65-ата. мин. Теодор Лазаров се възползва от миг невнимание в отбраната на „червено-черните” и намали на 1:4. Секунди по-сетне обаче Камен Каменов нахлу мощно в наказателното поле и вкара за 1:5, а 79-ата мин. влезлият като резерва Марио Велинов-Коарешма прехвърли с прецизен „падащ лист” от 30-на метра вратаря на романчани за 1:6.

Крайното 2:6 оформи отново Теодор Лазаров малко преди последния съдийски сигнал.

След този убедителен успех навън, 13-ти през сезона, Локо (Мездра) продължава да е втори в таблицата с 41 точки и голово съотношение 54:17. Лидер е Манастирище с 47 т., а трета е Огоста (Хайредин) с 37 т.

В следващия кръг възпитаниците на треньора Иван Георгиев-Саки приемат шестия в подреждането Монолит (Манастирище). Двубоят е в събота, 8 април, от 17:00 часа на градския стадион в Мездра.