АБВ оттегля подкрепата си за ген. Румен Радев и ще участва в изборите за президент със свой кандидат. Това обявиха от ръководството на партията, цитирани от Дарик.

Решението на БСП да спре преговорите с АБВ за общо явяване на изборите е политически некоректно и с него БСП подарява тези избори на ГЕРБ, категорични са още от АБВ. Георги Първанов обяви, че АБВ има скрит ход и лицата, с които ще се включи в надпреварата са популярни.

Лидерът на АБВ Георги Първанов призна, че не е очаквал такъв обрат на събитията. "Когато разбрах като гръм информацията от пресконференцията, естествено първата ми реакция беше да звънна на ген. Радев, да попитам какво се е променило. Досега отговор нямам. Вчера не се чухме, и до момента нямаме разговор", обясни Първанов.

От АБВ определиха решението на БСП като политически некоректно и смятат, че то е взето еднолично от лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Пред медиите Първанов си припомни и как е преминала предварителната му среща с Нинова, преди да започне какъвто и да било преговорен процес между двете формации.

"Спомням си, че бях попитам от упор "Ей, той да не вземеш да ни преметнеш? Играем до края?". Видяхте, вчера какво се случи", разказа той.

АБВ вече не подкрепя ген. Радев, с мотива, че няма до подкрепя кандидат на ръководството на БСП. Партията ще предложи своя алтернатива на левите избиратели, посочи Първанов.

"Вече не ни се налага да бързаме. Ние бързахме, защото имахме една фигура недостатъчно известна. Но от тук нататък може би номинацията, която ще имаме, ще бъдат достатъчно популярна и такова време няма да бъде необходимо", поясни той.

Първанов е категоричен, че връщане назад няма. "Не остана мина, която Нинова да не настъпи. Що така се случи, че нейната брадва никога не удря два пъти на едно и също място. Жалко", каза лидерът на АБВ.

Попитан колко червени рози ще подари на Корнелия Нинова, след като е заявил преди време, че на всяка нейна остра реплика ще отговаря с любов и с по една червена роза, Георги Първанов отговори: "Имаше една песен на Алла Пугачова - Миллион Алых Роз".

Източник:Dariknews.bg