С други три свои решения ОИК - Мездра регистрира Коалиция "БСП за България" за участие в изборите за кмет на община Мездра, за общински съветници и за кметове на кметства Боденец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Елисейна, Зверино, Игнатица, Крапец, Моравица и Оселна.

С Решение №22-МИ/13.09.2019 г. ОИК - Мездра регистрира Инициативен комитет за издигане на Росен Ценов за независим кандидат за кмет на кметство Моравица.

Междувременно ОИК - Мездра определи броя на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК), в това число председател, зам.-председател и секретар, както следва: за секции с до 500 избиратели - 7 членове, за секции с над 500 избиратели - 9 членове.

Общият брой на членове на СИК е определен на 328, а изборните секции - 42, от които 25 с по-малко от 500 гласоподаватели и 17 с повече от 500 гласоподаватели.

Въз основа на Методическите указания на ЦИК, членовете на СИК се разпределят, както следва: ПП "ГЕРБ" - 106, КП "БСП за България" - 90, КП "Обединени патриоти", ПП "ДПС" и ПП "Воля" - по 42-ма, КП "ДБ - обединение" - 6.

Ръководните места в СИК - председател, зам.-председател и секретар, се разпределени на следния квотен прицип: ПП "ГЕРБ" и КП "БСП за България" - по 42-ма, КП "Обединени патриоти" - 18, ПП "ДПС" - 16 и ПП "Воля" - 8.