Все още не е определена датата за встъпването на съдия Раденкова в длъжност на новото ръководно място. От учредяването на Административния съд във Враца преди 10 години, председател на съда беше Силвия Димитрова. Законът е регламентирал, че тази длъжност може да се заема само два мандата и съдия Димитрова нямаше право да участва в конкурс за трети мандат. Като административен ръководител на правораздавателната институция, Димитрова беше отличена от Висшия съдебен съвет с грамота и личен, сребърен почетен знак за безупречно изпълнение на задълженията си като председател на Административен съд - Враца.

На специална церемония във ВСС председателят на Върховния административен съд Георги Колев връчи отличието на съдия Димитрова за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните й задължения по всички показатели, за постигане на бързина и качество на постановените актове. Той изрази благодарност за направеното от нея и още 11 съдии, за създаването на административните съдилища преди 10 години, за тяхната всеотдайност, висок професионализъм и ръководни умения, довели до утвърждаването на административното правосъдие и извеждането му на първо място по резултати в страната.

Изборът на съдия Миглена Раденкова за ръководител на Административния съд овакантява поста председател на Районния съд във Враца, като се очаква и за него да се проведе конкурс.