Освен Ансамбъл "Мездра”, сред гост-изпълнителите в Общобългарския фестивал на изкуствата край могилата на основателя на Стара Велика България Кан Кубрат са още рок група "Епизод”, популярната изпълнителка на народни песни Поли Паскова, танцов състав и кукерска група от гр. Карнобат. По време на двудневния събор ще бъде организиран и благотворителен концерт в гр. Полтава на артисти от различни страни.

Лице на събора е най-добрият български боксьор и претендент за световната титла Кубрат Пулев. Очаква се на събитието ще присъстват също представители на Мотоклуб "Велика България" и на Национално дружество "Традиция".

В Световния събор на българите “Към завета - Кубрат 105” ще се включат родолюбиви българи от цялата страна и представители на българските общности в чужбина - Украйна, Молдова, Румъния, Албания, Македония, Западните покрайнини (Сърбия), Унгария, Грузия и други държави. Сред участниците от Врачанска област са народният представител от коалиция "Обединени патриоти” Красимир Богданов и инж. Делян Дамяновски, изпълнителен директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ), които са и зам.-председатели на Международния организационен комитет на събора, както и Красимир Тодоров, заместник-председател на Областния комитет на ВМРО.

За целта ще бъде осъществено поклонническо пътуване с автобуси от София до Украйна и обратно, което включва посещение на столицата Киев, Полтава и Одеса.

Програма на Общобългарския събор "Към Завета - Кубрат 105"

Ден първи, 16 септември (събота) 2017 г.

11:00-12:00 ч. - Официално откриване на Събора. Обръщения към гостите и участниците на Събора. Приветствия, поздравления, представяне.

12:00 ч. - Артистична фолклорна програма за гостите на Събора. Провеждане на викторини, надигравания, надпявания и др.

20:00-23:00 ч. - Благотворителен концерт в гр. Полтава на професионалисти артисти от различни страни.

Ден втори, 17 септември (неделя) 2017г

10:00-18:00 ч. - Артистична фолклорна програма за гостите на Събора.

16:00 ч. - Отличаване на най-успешните изпълнители. Закриване на събора.