20-годишният младежки национал на България Антонио Вутов премина официално под наем в третодивизионния италиански клуб Лече. Роденият на 6 юни 1996 г. в Мездра атакуващ халф вече започна подготовка с новия си отбор. Преди това той поднови своя контракт с Удинезе, чиято собственост е, до 30 юни 2019 г.

През миналия сезон Вутов игра под наем в друг третодивизионен клуб на Апенините - Козенца, за който записа 22 мача, 1 гол и една асистенция.

"Началото на ново приключение - U. S. Lecce!!!, написа по този повод в социалната мрежа facebook Антонио. Искам да благодаря на всички в Козенца - на персонала, играчите и феновете!!! Една година, изпълнена с емоции, щастливи и тъжни, но винаги да се помнят! Сега е време за нова страница в кариерата! Голяма прегръдка за всички. Cosentini!", пише в заключение Вутов.

Заедно с Антонио на стадион “Виа дел Маре” премина още един футболист на Козенца - 29-годишният защитник Симоне Чанчо, който в кариерата си е играл и в Сампдория. Договорът на Чанчо е за две години договор с опция за автоматично подновяване при промоция на Лече в Серия "Б”.

От 14 до 29 юли Лече е на лагер в Южна Италия - в градчето Котроней, регион Калабрия. Подготвителната група включва 28 футболисти, сред които е и Вутов.

Миналата кампания Лече завърши на трeто място в Lega Pro с актив от 63 точки, a Козенца се нареди пети с 60 т.