Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

- Освен тримата, още няколко футболисти имаха различни здравословни проблеми в последните дни?

- За съжаление, и Блажо Игуманович не успя да се възстанови и пропуска мача. Иначе останалите вече са добре и тренират на пълни обороти. Заради тези травми има някои момчета са поизостанали функционално и игрово, но смятам, че за мача с Нефтохимик ще са готови.

- Колко важен е този първи мач с Нефтохимик?

- Резултатът от него може да предреши до голяма степен нещата, но ние трябва разумно и търпеливо да търсим крайния успех. Аз съм доволен от старанието на футболистите по време на тренировъчния процес, смятам, че и игрово се получават нещата и трябва да го покажем точно в тези предстоящи срещи. Трябва да покажем характер, ако искаме да изпълним целите. Всички ни приемат за аутсайдери и това е нормално с оглед на резултатите до момента.

- Притесняват ли те индивидуалните грешки, които отборът допуска в защита?

- Не могат да не ме притесняват. Това си говорим с момчетата в съблекалнята, че откакто аз поех отбора ние гол нямаме допуснат гол след като сме били надиграни чисто футболно. Всичко става след груби, детински грешки, които един професионален футболист е недопустимо да прави.

- Разузнахте ли добре отбора на Нефтохимик?

Добър отбор, с добри футболисти. Нефтохимик обаче с нищо не трябва да ни притеснява, не са някаква класа. Трябва да играем разумно и да се възползваме от слабите страни на съперника.

- Очакваш ли поне малко публика да дойде на този мач?

Надявам се, макар че аз ги разбирам феновете. Лошо е, че играем в Ловеч, но на този етап не можем да променим нищо.

- Оставаш ли оптимист, въпреки многото проблеми откакто ти пое отбора?

Аз винаги съм бил оптимист. За такива мачове ти трябва воля и характер, а и морал. Футболистите трябва първо да пазят авторитет на клуба, чиито екип защитават и който има плаща заплатите и след това и собственото си достойнство. Надявам се в тези важни срещи и съдиите да бъдат с морал.