На 5 ноември Йоло Николов, Иво Балабанов и Спасимир Делибашев ще вземат участие в състава на българския национален отбор на Балканския шампионат по крос кънтри в сръбския град Чуприя. Шейсетото юбилейно издание на първенството трябваше да се проведе през март, но тогава Сърбия бе залята от наводнения и то бе отложено. Йоло ще бяга на 10 км при мъжете, а Иво и Спасимир - на 6 км при юношите старша възраст.

"Главната цел за Иво и Спас е Европейският шампионат по крос кънтри през декември в Чия, Италия, сподели Йоло Николов. В него ще участва и Милица Мирчева, която ще пристигне директно от Флорида, където се състезава за местния университет.

Подготовката на Митко Ценов е насочена главно за сезона в зала през февруари-март догодина и по-специално за Европейското първенство в зала в Белград, където ще търсим добро класиране на 1500 м. Той имаше здравословни проблеми, който забавиха подготовката му, но много скоро Митко ще бъде на нивото, което е показвал в предишните сезони, дори по-добро”, каза за MediaNews Йоло Николов.

До края на тази година Иво Балабанов и Спасимир Делибашев ще представят досегашните си клубове - Джордан (Благоевград) и Тракия (Пловдив), а от януари ще се състезават за Атлет (Мездра).