При мъжете, които ще бягат на най-дългата дистанция - 12 км, СК Атлет (Мездра) ще бъде представен от Митко Ценов, Иво Балабанов и техния наставник Йоло Николов. Иван Драгановски и Дева-Мария Драгиева ще стартират при юношите и девойките, съответно на 9 км и на 6 км, а Силвия Йолова - на 3 км при момичетата под 16 г.

Други двама възпитанички на треньора Дилян Маринов - Ива Митова и Денис Владимирова, ще участват на 600 м при момичетата под 14 г. На същата дистанция, но при момчетата и момичетата под 12 г., ще бягат Мелани Венциславова, Магдалена Митова, Ралица Йолова, Светлин Стоянов, Алекс и Кристиян Петровски. Мездренските атлети ще бъдат водени от доайена на леката атлетика в града Георги Митев, който е подготвил специална изненада за домакините.

Общият награден фонд на Международния шосеен пробег "500 г. селище Койнаре” и ХХV юбилеен Мемориал "Димитър Върбанов - Митето” е 11 хил. лв., като премията за първото място при мъжете и жените е 500 лв. Победителите при мъжете и жените, юношите и девойките ще получат специални статуетки, а всички завършили състезанието (без момичета и момчета под 16 г.) - възпоменателен медал.

Стартът на шосейния пробег е в 17:00 часа в събота на централния площад в Койнаре.

На другия ден Йоло Николов ще вземе участие в четвъртото издание на популярното състезание по планинско бягане "Витоша - моята планина", което е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018”. Той ще стартира на 16-километровата дистанция (с денивелация 1249 м) при мъжете от Боянското ханче до хижа "Алеко”, в която ще се включат и други наши елитни бегачи.

През 2014 г. Йоло финишира втори в първото издание на това състезание (тогава с дължина 17 км) с време 1:21:17 ч., само на една секунда след Шабан Мустафа. През 2015 г. той отново завърши на второ място, но на 16 км, с 1:16:33.20 мин., само на 9 стотни след кениеца Пол Коеч, също от Атлет (Мездра), който спря хронометъра на 1:16:33.11 мин. - рекорд на трасето. Победителка при жените стана Милица Мирчева с 1:34:03.89 мин., което пък е най-доброто постижение досега при дамите