Общо 8 влака са пътували с допълнително увеличаване на композициите си, въпреки предварително планираните допълнителни места за тях. Най-голямата необходимост от още вагони са имали влаковете по направление от Варна за София на 25-и април. Сутрешният бърз влак № 2602 от Варна за София, който заминава в 07:30 ч. с един допълнителен вагон, поради многото желаещи да пътуват се налага оперативно да бъде увеличен състава с още два вагона от Варна, а в последствие след проследяване на населеността във влака по време на пътуване, беше реагирано своевременно и бяха добавени по още един вагон в гара Горна Оряховица и в гара Мездра.

Поради значителното увеличение на пътуващите, неравномерното им разпределение във влаковете, които се движат в съответните направления и въпреки допълнително осигурените места и оперативно добавените още вагони, бяха създадени организационни проблеми и се допуснаха композиции с правостоящи пътници.

По отношение на запазените места във влаковете е необходимо да се има предвид, че билетоиздаващата система е централизирана и при закупуването на място, то се блокира и не е възможно да бъде продадено отново. При създаването на организация с осигуряване на допълнителни вагони, обаче, е възможно номерата на местата във вагоните да не съответстват на издадените запазени места по схемата от билетоиздаващата система. В такива случаи, когато клиентът не успява да намери своето място, е необходимо да се обърне за съдействие към превозния персонал във влака.

БДЖ се извинява на своите клиенти за създаденото им неудобство и ще положи необходимите усилия да не допуска подобни ситуации в бъдеще. Железопътният превозвач напомня, че за гарантиране на комфортно пътуване е необходимо пътниците да закупят предварително билети за своето пътуване като си доплатят и запазено място. Цената на запазеното място е 0.50 лв.