Фестивалът започва на 20 юли и продължава до 4 август. Програмата започва с „Кармина Бурана“ и продължава с класическата балетна импресия „Дамата с камелиите“. Премиера за Белоградчик ще има операта „Трубадур“, последвана от „Кармен“ и „Турандот“.

Четири спектакъла ще има мюзикълът „Мамма миа“. Заради лошото време миналата година той бе представен в спортната зала на града. Ако времето от 1 до 4 август бъде подходящо, то за пръв път у нас „Мамма миа“ ще се играе под открито небе.

Цели 8 спектакъла ще има в пещерата „Магура“. Пещерната импресия на Вагнер „ Богове, великани, джуджета и валкюри“ ще звучи по два часа от 26 юли до 4 август.

Градът също е готов за гостите на фестивала. Всички легла в хотелите и къщите за гости в района са заети, готови за извънредна работа са и заведенията за хранене. Осигурен е безплатен транспорт от центъра на града до входа на крепостта „Калето“, където е фестивалната сцена. Личните превозни средства трябва да бъдат оставяни на безплатен паркинг в града. Те не могат да се движат по маршрута на фестивала, обяснява кметът.

Източник: kmeta.bg