Фаворитите не допуснаха изненади в първите две четвъртфинални срещи от 16-ото издание на турнирa по футбол на малки врати, който се провежда в Мездра. В оспорван двубой в първия четвъртфинал първият отбор на Околчица (Моравица) се наложи трудно над тима на Скара бира (Враца) с 1:0 и се класира за полуфиналите. Победното попадение за моравчани реализира Милен Бельов една минута преди края на редовното време. В последните секунди на мача скара-бираджиите можеха да стигнат до изравняване, но ударът на Цветан Тодоров срещна напречната греда.

Във втория четвъртфинал миналогодишният победител - Пчелна майка (Враца) разгроми формацията на СЕБН с 8:0 (на полувремето 3:0). По два пъти точни за „пчеличките” бяха Станислав Димитров, Кристиян Илиев и Емил Тодоров, а по веднъж се разписаха Владимир Вълов и Пламен Бузов.

Днес са останалите два четвъртфинала от турнира: Миньор (Згориград) - Феърплей (Мездра) и Локомотив (Mездра) - Околчица (Моравица) II отбор.

Победителят от третия четвъртфинал ще срещне на полуфинала Пчелна майка (Враца), а от четвъртия - първия отбор на Околчица (Моравица).