Медицинските специалисти ще отговарят на безплатния телефон 0800 14 515 всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 часа. На този телефон гражданите могат да задават въпроси, свързани със състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания. Специалистите са запознати много добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение с тази информация за гражданите.

Безплатната телефонна линия 0800 14 515 подкрепя пациенти с хронични заболявания с възможностите за безплатно и анононимно консултиране със специалисти в лечението на COVID-19, на диабет, на онкологични и кардиологични заболявания, както на пациенти, нуждаещи се от консултации с психолог.

Обажданията на линията се предоставят безплатно, благодарение на подкрепата на VIVACOM и CallFlow. Повече информация за линията и за пациенти в условията на COVID-19, можете да откриете и на специалния пациентски сайт на Национална пациентска организация, чийто председател е д-р Станимир Хасърджиев – www.covid.npo.bg