Въпреки че е важен железопътен възел и на ден през жп гарата минават стотици хора, гр. Мездра има един сериозен недостатък - няма обществени контакти за зареждане на мобилни телефони. Подобни обществени контакти има в много други градове, като някои контакти са в центъра на градовете или в чакалните на гарите.

Подобни места с контакти са контактът под таблото в жп гара Плевен (който е на високо и няма къде да се остави телефона, та трябва да се държи, докато се зарежда), билбордът на входа на Морската градина във Варна, жп гара Варна (където сърдити лелички правят забележка, че трябва постоянно да прескачат кабела, защото контактът е на входа на врата), топлата чакалня в Попово (където зимата трябва да избираш или да се отопляваш като включиш отоплителния уред, или да заредиш телефона си), жп гара Горна Оряховица, Централна гара София, жп гарата в Банско с контактите в тоалетните (при които трябва телефонът да е заключен вътре, когато друг човек ползва тоалетната) и др.

Вече и Мездра може да се похвали с обществено място за зареждане на мобилни телефони: Денс клуб "Роял". За тази иновация обаче, няма как да разберат хората, които само преминават през жп гара Мездра и им се налага да чакат прекачване. Предвид липсата на обществен контакт в чакалнята на гарата или на друго място в града - би било добре да се сложи поне информационна табела в чакалнята на гарата, че Денс клуб "Роял" има подобна безплатна екстра за своите клиенти.