© Регионална библиотека „Христо Ботев”

Споделете Вашите спомени, като разкажете в снимки за Ваши пътувания в страните от Европейския съюз. Всеки може да изпрати лични фотографии от посещения в Европа.

На 9 май 2021 г. 10 авторски снимки ще бъдат оценени и наградени от Регионална библиотека „Христо Ботев”- Враца и „Европа Директно – Враца” към Търговско-промишлена палата – Враца.

Условията са всеки желаещ да се регистрира за участие в конкурса, като с изпращането на авторски снимки посочи имената и годините си, ако е учащ –учебното заведение и телефон за връзка.

От участник в конкурса се приемат не повече от 5 снимки и кратък обяснителен текст към всяка снимка.

Снимките не трябва да са по-стари от 5 г., да са авторски и да не са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.

С изпращането на Вашите снимки се съгласявате същите да бъдат публикувани на Facebook страницата на Регионална библиотека https://www.facebook.com/libvratsa и на „Европа Директно – Враца” https://www.facebook.com/eudirectvratsabg/.

Когато снимки за конкурса изпращат лица под 18 години, е необходимо към тях да се приложи писмено съгласие за публикуване в свободен текст от родител/настойник.

Критериите за оценка са принадлежност към обявената тема, естетически критерии, снимки на исторически, архитектурни или природни феномени, както и фотографии с оригинален поглед върху известни обекти.

Фотографии можете да изпращате до 3 май 2021 г. на e-mail: libvratsa@gmail.com