Събитието е свързано с течащата в момента дарителска кампания „Дари надежда за Сияна”. Художественият ръководител и хореограф на клуба за народни танци и зумба, Йоанна Аспарухова, организира благотворителни занимания за всички, които искат да помогнат на тригодишната Сияна от нашия град.

Малката Сияна е родена преждевременно на 23 април 2014 г., поради вродено запушване на дванадесетопръстника - дуоденална атрезия. Три дни след раждането си тя претърпява сложна 3-часова животоспасяваща операция в столичната клиника "Пирогов". Следват 11 дни в очакване дали детето ще оцелее - най-дългите и тежки дни за родителите. Сияна печели първата си битка.

Следва продължително лечение в неонатологията на СБАЛДБ "Проф.д-р Иван Митев“ - София, под непрекъснато лекарско наблюдение, докато се стабилизира състоянието й.

И така, докато осем месеца след раждането си тя отключва епилепсия, а малко по-късно и централното координационно смущение, което преминава в детска церебрална парализа.

Въпреки трудностите, родителите не се отказват и продължават да търсят пътища за нейното лечение. Така стигат до информацията за лечението със стволови клетки. С посредничеството на "Медикъл Караджъ“ успяват да се свържат с "Лив хоспитъл" в Истанбул и с проф. Ердал Карайоз, който дава надежда, че след присаждането на стволовите клетки, състоянието на Сиянка значително ще се подобри.

Нужната сума за 4 вливания е 32 000 $, за жалост непосилна за семейството. А в същото време това лечение не се финансира в България!

Dance Center "Yoanna" Ви кани да помогнем заедно на малката Сияна и да й подарим надежда чрез танца.

Дарителска сметка в Райфайзенбанк (България) ЕАД

ТИТУЛЯР: SIANA STANISLAVOVA MANIOVSKA / СИЯНА СТАНИСЛАВОВА МАНЬОВСКА

IBAN: BG05RZBB91551008596670 - BGN

IBAN: BG30RZBB91551OO8596705 - USD

BIC: RZBBBGSF