Това каза за "Труд" новият представител за България Никола Костов на известната в цял свят марка Sunseeker, след като британската компания обяви, че се завръща на нашия пазар. Произвежданите от нея яхти в Пуул, Дорсет, са участвали в четири последователни филма за Джеймс Бонд. Сред феновете на марката са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ е и един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки Sunseeker.

"Конкретно нашите яхти могат да бъдат купени само от хора с възможности, но все повече хора от т.нар средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях. България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка", посочи Никола Костов.

Скоро започва сезонът на яхтените изложения. Първото е в Кан от 11 до 16 септември, а следващото в Монако от 26 до 29 септември за супер луксозни, мега лодки с над 30 м дължина. Британската компания е с главен офис в Лондон и 41 представителства в над 20 държави в Европа и Северна Африка. Приходите й за миналата година достигат над 200 милиона паунда.