Искрен Красимиров, преобразен като Христо Ботев, и експертът Росица Кузманова разплакаха българските общности, които след събитията споделяха, че се чувстват предатели, защото са напуснали родината си. Българите в немската провинция Бавария доказаха, че колкото по-далеч от родината си се намираш, толкова повече милееш за нея.

Поканата за визитата между 4 и 7 ноември в баварската страна беше на Българското училище в Аугсбург и лично на директорката Цветелина Райкова и председателя на българското сдружение Нина Благова. Искрен Красимиров вече направи премиера на филма в София на 31 октомври и в Горна Оряховица навръх Деня на Народните Будители.

На 2 ноември пък младият режисьор бе удостоен от Община Благоевград и Посолството на Ирландия с високия приз „Вероника Герин“ за журналистика и будителство в секция „Документално кино“.

Пътуващият „Урок по родолюбие с Ботев“ на „НЕзабравимата България“ не планира почивка и още на 8 ноември, при завръщането си в България, посети ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник, а на 10 ноември ще бъде премиерата на филма за Вазов и в град Гоце Делчев.