Борис е пример затова как може изключително успешно да се съчетават професионалното развитие и спорта. През юни той прави 54 набирания за 1 минута и подобрява предходния световен рекорд, който е бил на американец. Борис е бъдещ юрист, в момента е последна година студент в Нов български университет и възпитаник е на руската гимназия в София СОУ „А.С.Пушкин“.От 6-годишен е започнал да тренира борба, а 12 години се е състезавал и професионално. Абсолютно всяка седмица в тренировките си Борис включва общо между 1000-1500 набирания. Спортът е неизменна част от неговото всекидневие. „Този рекорд си го бях заплюл отдавна, но преди време претърпях катастрофа, след която имах сериозна контузия и го отложих, докато се възстановя“, споделя той.

В подготовката си Боби набляга върху точното изпълнение на набиранията. Изискванията на Гинес са свързани с правилната позиция на ръцете, краката и главата.

„Спортът е неизменна част от моето всекидневие“, посочва рекордьорът. Освен юрист и спортист, Боби е любител и на екстремните преживявания, походите в планината, обожава да разхожда кучето си Чарли. Често кара пистовия си мотор, а наскоро е скочил и с парашут Сегасъм си набелязалоще три рекорда на Гинес, отново с набирания, но този път с тежести. Мотивиран съм, че ще успея да ги подобря“, категоричен е младият студент.

Борис е на мнение, че всеки трябва да се стреми да бъде по-добър човек и да се развива всеки ден. „Колкото сложни и трудни да изглеждат нещата отстрани, те не са невъзможни. С труд и постоянство човек може да постигне всичко“, убеден е рекордьорът.