Освен до Лондон, младата жена пътува много по света. Неотдавна тя бе в Маями, където спечели титлите "World Diva Bikini NYC“ и "World Commercial Model NYC“. В Маями красивата българка снимала фотосесии и работила по клип за приложението си с упражнения и хранителни режими, така че всеки да може да го ползва от мобилния си телефон.

Освен в Европа и Америка, Ралица Джамбазова през годините е била персонален диетолог и треньор в Близкия изток. Тя разказва, че след първото си участие на световно първенство в Англия - Бат, през 2010 г. останала изключително впечатлена от отношението на хората към спорта въобще. Била респектирана от труда, който полагат състезателите, но и от удоволствието хората да оценяват този труд.

Не след дълго тя решила да се премести да живее в Лондон, където се обучавала и квалифицирала като треньор. Оттогава вече близо четири години е персонален треньор в една от най-известните фитнес вериги в централен Лондон - „LA Fitness“. Започнала да се занимава с фитнес, когато била на 18 години. След известно време решила да участва в републиканско състезание, където се класирала на първо място в своята категория.

Успехът я амбицирал и мотивирал да продължи с тренировките за високо спортно майсторство и става трета на европейско първенство за юноши. Следват многократни титли и през 2010 г. Ралица участва на Световно първенство по силов трибой (Powerlifting), където заема второто място. А втората й световна вицетитла е две години по-късно от състезанието в Олдершот - Англия, "British Powerlifting Federation“. Тя печели приза с лични постижения – клек 160 кг, лег – 90, мъртва тяга 180 в категория 67,5 кг.

Източник: borbabg