Благодарен съм на "Българската Коледа", разплаках се, когато получих писмото, че детето ми ще получи 1 000 лева за рехабилитация, разказва бащата. "Не успяхме в тази календарна година да усвоим парите, защото боледувахме и двамата. От 1 януари 2020 г. ще започнем лечение по 10 дни от Здравната каса и 10 дни от "Българската Коледа", докато изразходваме цялата сума. След това отново ще подадем молба. Правим рехабилитация, но с него работи и психолог, и логопед, много добри специалисти са", споделя Юри Лилов.

Бащата е оптимист, че с всяка рехабилитация и посещения при специалисти синът му отбелязва напредък. Вече дори по стълбите детето се качва и слиза само.

В момента 6-годишният Юли посещава дневен център и по препоръка на специалисти се подготвя за детска градина. Бащата споделя, че е взел решение да запише сина си на източни бойни изкуства. Първоначално детето само ще гледа, а след Нова година постепенно ще започне и да се упражнява. Заниманията с източните бойни изкуства ще са за детето ми доживотна рехабилитация, която на него му е нужна, допълва Юри Лилов.

Мечтата на самотния баща е само една шестгодишният му син Юли "да е здрав човек, да се оправи" и с гордост казва, че неговият син е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа".