© blsbg.com

Званието "Лекар на годината 2019" получи проф. Пламен Панайотов - началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетска болница "Св. Марина" - Варна, преподавател в Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

Д-р Стоян Борисов, главен секретар на БЛС, връчи отличията на Районните лекарски комисии на БЛС - категорията, в която всяка колегия на съсловната организация е избрала доказали професионализма си лекари от съответен регион.

Церемонията "Лекар на годината 2019" беше открита от председателя на БЛС д-р Иван Маджаров. "На този ден аз съм изключително горд от успехите на своите колеги. Всекидневно виждам упорството и постоянството на техния характер както в грижите за пациентите, така и в изучаването на нови техники и подходи. Безспорен факт е, че сегашните постижения на медицината са невъзможни без модерния технологичен напредък, но за да се превърнат в реалност, те се нуждаят и от позитивизъм, любопитство, силен дух и мечти. И точно този хъс за усъвършенстване на познания и умения, който притежават нашите медици ги нарежда сред най-добрите в Европа и в света", заяви д-р Маджаров.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК, д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова - председател на Парламентарната комисия по здравеопазване в Народното събрание, доц. Диана Ковачева - омбудсман на Република България.

На събитието присъстваха представители на академичната общност, уважавани учени, професори и доценти, стоматолози, фармацевти, сдруженията на частните, общински областни и университетски болници, пациентски организации, БЧК, както и още много партньори и приятели на лекарския съюз.