Чрез изпълнението на проектите са създадени по-добри и здравословни условия на труда за 3 386 работници и служители. Изплатените средствата на бизнеса по договорите, в които фондът участва с до 30% от вложените средства, са на обща стойност около 2 140 000 лв.

През 2020 година са сключени 4 договора с болнични отделения на територията на София, Плевен, Пловдив и Стара Загора във връзка с диагностиката на професионалните болести с цел превенция на професионалните заболявания. За финансирането на тези проекти от ФУТ са изплатени 801 697 лева. В болничните отделения са извършени медицински прегледи и диагностика на 722 пациенти. Групови медицински прегледи за ранно откриване на професионални болести са преминали 2293 работещи в специфични условия на труд от 6 предприятия в страната.

Изпълнени са и 12 договора за обучение по безопасност и здраве при работа, осъществявани с активното участие на социалните партньори, министерства и други институции. За подпомагане на работодателите и работещите Фонд „Условия на труд“ финансира извършването на превод на материали с практични съвети, свързани с безопасното завръщане на работното място в условията на коронавирус.

През 2021 година Фонд “Условия на труд” ще продължи да финансира проекти и програми на малките и средни предприятия, свързани с безопасността и здравето при работа, подобряване условията на труд, превенция на работниците и служителите, намаляване на професионалните и здравните рискове на работното място.