"Ефектът от „програмата“ е меко казано спорен. Какъв процент от хората ще се възползват от нея? Ще се промени ли драстично обликът на градовете ни? Някой задава ли въпросът, на каква цена се извършва санирането? Тук дори не говоря за съмненията за хората за злоупотреби при реализирането на програмата. Това е очевидна ПР акция на правителството, включена в предизборната програма на ГЕРБ. След като се убедиха, че инвестиции в публичната инфраструктура не носят очакваните политически ползи, управляващите решиха да реализират програма, която макар и незасягаща повечето хора, ще създаде впечатление за активност в много от големи градове. Когато инвестираш в улици, всички приемат това за задължение на общината или държавата. Но когато санираш с държавни средства частни сгради, това вече кара хората да се чувстват лично облагодетелствани", заяви Красимир Богданов.

Патриотичният фронт направи две предложения за увеличение на пенсиите - минимална пенсия от 300лв., колкото е и прага на бедността или преизчисляване на пенсиите на база осигурителния праг от 2013г., което щеше да доведе до увеличение на средствата за всички пенсионери.

От ГЕРБ отхвърлиха предложенията, и гласуваха увеличение на пенсиите с 3,87лв., което не може дори да догони месечната инфлация и реално увеличение няма.

"Не беше прието и нашето предложение за повече средства за култура. Необходими бяха 8 млн. лева, които да бъдат насочени към читалищата и културните институции, като в бюджета за читалищата дори не са предвидени средства за вече обявеното повишаване на минималната работна заплата.

Заплатите на работещите в Районните здравни инспекции, домовете за медико-социални грижи и домовете за възрастни хора, не са увеличавани от 2009г. Няма да бъдат увеличени и през 2017г., тъй като и това наше предложение не беше прието.

След процедурни хватки, управляващите в оставка отхвърлиха и предложенията за повишаване бюджета за Българската академия на науките и за повече средства за храненето на децата в детските градини.

Оказа се, че дори отпускането на 2 млн. лева за честванията на навършващата се през 2017г. 180-та годишнина от рождението на Васил Левски ще преобърне бюджета на страната. За срам на управляващите, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова се противопостави на предложението на Патриотите, а депутатите на ГЕРБ я подкрепиха", обобщи народният представител от Враца.