Премиерът обясни как на форума в Давос са демонстрирали как със специална програма интервю се монтират интервюта и посочи примери с Барак Обама и Владимир Путин.

Във връзка с дадената заявка за създаване на нов политически проект, Бойко Борисов отговори, че това не го интересува. Той каза, че всеки, който иска, може да си направи проект: „Нашият проект е ето тук – Ботевград – Мездра. Колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия. Такива неща могат да ме направят само по-силен. Няма лоша реклама, даже повече такива неща да правят – да пишат, да говорят, да обясняват...'' отговори премиерът на въпрос, свързан с аудио записа, който бе пуснат в края на миналата седмица.

Относно протестите на туроператорите и превозвачите, премиерът отговори, че преговорите с тях се водят от съответните министри.

,,Относно протеста на превозвачите министрите разговарят с тях. Правим каквото можем. Всички пострадахме от тази епидемия. Отворихме границите на България две-три седмици преди другите държави. Бяхме предпазливи и това ни се отплати. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано. Ако някой иска да сравни икономиката на България с Германия и Франция... съжалявам. Освен това използвахме най-добрата медицинска експертиза у нас. Надявам се туристическият бранш да привлече българите на нашето Черноморие, а не (българите) да протестират срещу българския туристически бранш, защото това е протест да ходиш на чуждо море. Хотелите ни са по-хубави, по-чисти, по-сигурни'', коментира Борисов.