Първата интересна ситуация в двубоя дойде в 10-ата минута, когато Браян Переа изведе Даниел Генов зад "червената" отбрана. Крилото на врачани шутира по диагонала, но топката излезе в аут.

В 20-ата минута футболистите на Любослав Пенев откриха резултата. Енрике Рафаел намери Александър Колев в наказателното поле, който центрира перфектно към Ивайло Чочев. Халфът нямаше как да пропусне да се разпише с удар от близка дистанция. Ситуацията бе гледана повече от две минути от ВАР за засада при изграждането на атаката, но се оказа, че такава няма и главният съдия Иво Андреев зачете третото попадение на българския национал от началото на сезона.

Пет минути по-късно Георги Русев отправи опасен удар от далечна дистанция, но кълбото премина на сантиметри от целта.

В 32-ата минута домакините останаха с 10 души, след като Карлос Охене получи директен червен картон след удар с крак в гърдите на Чавдар Ивайлов. До решението се стигна отново след намеса на ВАР.

В 41-ата минута Георги Русев беше близо до втория гол за своя тим в Бистрица. Талантливият футболист бе изведен на отлична позиция, но ударът му с левия крак в близкия ъгъл не попадна в целта.

Секунди преди края на първата част Георги Русев този път не пропусна да запише името си сред голмайсторите. Крилото получи пас, който овладя майсторски с гърди, след което надбяга защитата на гостите и останал очи в очи с Красимир Костов не сбърка, за да даде преднина от два гола на своя тим.

В 56-ата минута Ивайло Чочев завърши с удар поредното нападение на своя тим, но този път обаче топката не попадна в мрежата.

Три минути по-късно Ивайло Чочев заби страхотен гол. Халфът се разписа с мощен удар, с който матира Красимир Костов.

В 68-ата минута резервата Марио Топузов получи шанс да вкара четвърти гол, но крилото шутира високо над вратата. Малко по-късно друга резерва на тима Ангел Бастунов също опита да се разпише, но и той не показа точен мерник.

В 82-ата минута Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер и оформи своя хеттрик във вратата на Красимир Костов.

Три минути преди края на редовното време Мартин Атанасов спечели дузпа за "зелените". Юношата на Славия бе съборен в наказателното поле от Реян Даскалов, а реферът отсъди наказателен удар. Зад топката застана Браян Переа, който се разписа във вратата на Даниел Наумов.

В добавеното време отново Браян Переа се възползва от грешка в защитата и заби своя втори гол. Секунди по-късно домакините също получиха дузпа за нарушение на Мартин Атанасов срещу Ангел Бастунов, а Ивайло Чочев без да се замисли вкара своя четвърти гол в мача, с който оформи и крайния резултат в срещата.

С този успех "червените" се изкачиха на върха във временното класиране с актив от 11 точки. Врачани пък остават на 12-о място с 4 пункта. В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на Арда, а Ботев (Враца) приема Спартак (Варна).

Източник: sportal.bg