Срещата във на стадион "Христо Ботев" в града под Околчица започна по-добре за гостите от София. Още в 3-ата минута тимът на Христо Арангелов можеше да открие резултата. Фабиано Алвеш комбинира с Крис Гади и нанесе хубав удар от дистанция, топката обаче се отби в страничния стълб и излезе в аут. В 8-ата минута отново Алвеш се озова на стрелкова позиция, този път след точно подаване на Асен Чандъров, но опитът му мина встрани от целта.

В 24-ата минута Янко Георгиев направи уникално спасяване. Стражът на гостите изби удар на Божинов с глава от близка дистанция. Две минути по-късно обаче Валери Божинов отново бе оставен непокрит в наказателното поле и от близка дистанция прати кълбото в мрежата. Опитният нападател на "зелените" опита да стреля с глава, но топката се удари в крака му и влетя във вратата на Септември. Това е шесто точно попадение на Божигол през тази кампания.

Две минути по-късно отборът на Христо Арангелов направи груба грешка в защита. Вратарят на Ботев изпрати топката напред, където бранителите на тима не успяха да се разберат. Бенга изрита кълбото в тялото на Дарко Глишик и по този начин влезе за втори път в мрежата на Янко Георгиев.

Три минути преди края на първата част столичани върнаха едно попадение. В негов автор се превърна Крис Гади. Френският нападател получи удобно подаване от Асен Чандъров и с прекрасен удар върна интригата в мача - 2:1.

В 52-ата минута Юлиян Ненов изпробва рефлекса на Георгиев, който успя да отрази неговия силен удар. В 56-ата минута Даниел Генов ознаменува отличната си игра и с попадение. Атакуващият футболист на Ботев се разписа за 3:1 след прекрасен шут от дистанция.

Два червени картона получиха Йордан Апостолов и Асен Чандъров в 62-ата минута. Причината бе съприкосновение между двамата, което премина рамките на нормалното. Първоначално играчът на Ботев пръв блъсна с ръка съперника си, при изправянето от терена и двамата се спречкаха, поради което бяха изгонени от Никола Попов.

В 78-ата минута Андреас Васев центрира отдясно в наказателното поле към Домовчийски, който опита изстрел, Янко Георгиев изби коженото кълбо към непокрития Емил Стоев, който реализира със силен удар от близка дистанция за крайното 4:1.

В последните десет минути на срещата двата отбора не успяха да създадат нищо интересно в атакуващ план и битката между Ботев (Враца) и Септември завърши без нови попадения.

След тази четвърта поредна победа в първенството и общо седма от началото на сезона тимът на Сашо Ангелов излезе на седмо място във временното класиране. Врачани събраха 24 точки, колкото имат също шестият Черно море (Варна) и седмият Етър (Велико Търново). Септември (София) продължава да заема предпоследното, 13-о място с актив от едва 10 т.