Противниците се хвърлиха в атаки още след първия съдийски сигнал на Ивайло Стоянов. Анте Аралица беше изпуснат от отбраната в зелено още в 6-та мин., но би покрай вратата на Красимир Костов. Домакините отговориха с шутове на Петър Атанасов от два преки свободни удари и с тупалка на Йордан Апостолов, която премина над вратата.

През второто полувреме по-опасни в атака изглеждаха "смърфовете", чиито контри разкъсваха отбраната на владеещите повече топката врачани. Карагерен и Бунаарт бяха близо до откриването на резултата, но стражът на врачани Костов спаси всичко, което можеше. На другата врата пълен господар беше Луков, който парира опитите на врачани да го преодолеят чрез ударите на Атанасов, Фиданин и Апостолов.

Така в крайна сметка "Ботев" и Локо /Пд/ поделиха точките преди прекъсването на шампионата.

След мача наставникът на гостите Бруно Акрапович заяви, че е по-скоро доволен от равенството:

"По-голямата концентрация ни попречи да вкараме гол. Имахме чудесно положение и то не едно. Реални са точките, които отборите си поделиха. На нас ни липсваха контузените играчи.
Не получихме гол, а взехме и точка – това е добре за нас. Не всичките ни играчи бяха добре физически, но съм доволен от крайния резултат.
Ще използваме прекъсването, за да наблегнем на физическата подготовка с миниподготовка на Боровец. Чака ни тежко домакинство срещу "Левски"."

Сашо Ангелов също беше доволен от точката:

"Полезното от този мач е, че си тръгваме с точка. Доволен съм, защото положенията на Локо /Пд/ бяха повече от нашите. Ние знаем какъв отбор сме, извадили сме си поуките след 0:4 от "Берое".
Гостите бяха опасни на контраатаки и затова не смеех да отворя отбора.
Ще направим контрола с "Етър" по време на прекъсването на шампионата, в която ще дадем възможност на момчета без игрови опит.
Искам малко повече агресия и концентрация пред гола."