По интелигентен начин представителка на възрастните дами обясни, че са дошли само с намерението за диалог, от който да има резултат и справедливо решение. Кметът каза, че дълго са обсъждали с колегите му какво да се направи и е взето решение да започнат срещи по пенсионерските клубове в града, на които заедно да обсъдят какви преференции да ползват пенсионерите при пътуване с тролейбусите.

„Трябва да решим и какви намаления да ползват възрастните хора над 75 години, които са социално слаби, а също и инвалидите. Явно публичните обсъждания, които направихме не са били достатъчни, затова продължаваме със срещи по пенсионерските клубове по график през август до началото на септември“ – добави кметът Каменов. Пенсионерите приеха идеята за срещи с тях, за които кметът увери, че започнат на 1-ви август. На тях ще се дискутират цените на билетите и картите и те ще бъдат съобразени и с месечните доходи на хората от третата възраст, категоричен бе кметът Калин Каменов.

За MediaNews кметът Каменов каза, че отчита като грешка на управата фактът, че мотивите за повишаване на цената за ползване на градския транспорт, въпреки обществените обсъждания не са стигнали до хората и срещите с пенсионерите ще се случат във всеки техен Клуб.Там ще се чуят съображенията им и това ще бъде изготвен нов вариант за промяна на общинската Наредба, която регламентира превоза на пътници с тролейбусния транспорт във Враца. Възрастните хора любезно благодариха на кмета за проявеното разбиране и напуснаха тихо сградата на Общината.