Левски пък записа втора поредна загуба и остава на трето място в класирането с актив от 34 точки, с 4 по-малко от втория ЦСКА. Врачани са девети с 21 пункта.

Двубоят започна с лек натиск на домакините, които стигнаха до интересно положение още в първите секунди на срещата. Давиде Мариани центрира от статично положение и се опита да намери връхлитащия опасно към вратата Аймен Белаид. Защитникът обаче не успя да засече топката.

В 9-ата минута прекрасна контраатака на Ботев по чудо не завърши с гол. Даниел Генов се откъсна сам срещу вратаря, но диагоналният му удар бе избит от Божидар Митрев в корнер. В 13-ата минута макар и малко случайно, Левски можеше да стигне до попадение. Страхотен рейд на Иван Горанов отвори огромна пробойна в защитата на гостите. Той продължи за Габриел Обертан, който центрира светкавично, а топката коварно промени траекторията си и се отби в страничната греда на вратаря Костов.

В 18-ата минута след добро центриране от корнер, Аймен Белаид се извиси над всички и засече с глава, но стража на врачани успя да изби отиващата под гредата му топка в нов ъглов. Минута по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Венцислав Керчев повали в наказателното поле Белаид, за което съдията Георги Кабаков посочи бялата точка. Давиде Мариани се нагърби с отговорността и хладнокръвно даде аванс за "сините" - 1:0.

60 секунди след гола на швейцареца домакините можеха да стигнат и до втори такъв. Скоростна атака премина през всички офанзивни футболисти на столичани, за да се открие възможност за изстрел пред Горанов. Капитанът бе сломен от фантастичния рефлекс на Костов, който беше на висота и при добавката на Станислав Костов.

В 27-ата минута гостите показаха характер и бяха близо до изравнително попадение. След центриране от корнер, Мариян Иванов бе оставен непокрит и отблизо засече с глава, но неточно. В 32-ата минута Ботев също получи право да изпълни дузпа. Милош Цветкович задържа в наказателното поле Даниел Генов. Вездесъщият Валери Божинов застана зад топката и бе безпощаден към бившия си тим - 1:1.

В следващите минути обсадата пред вратата на гостите от Враца набираше все по-голяма сила, но "сините" така и не успяваха да преодолеят Костов и така първото полувреме приключи без повече голове. В началото на втората част 26-кратните шампиони пропуснаха нова добра възможност. Цветкович центрира в наказателното поле, Мариани засече с летящ плонж, но топката срещна левия страничен стълб.

В 53-ата минута Станислав Костов нахлу опасно в наказателното поле и стигайки почти до аутлинията, преодоля и вратаря на Ботев. Топката мина покрай голлинията на врачани, а като за капак не бе засечена от впусналия се на шпагат Мариани. В 60-ата минута хубав пас на Божинов изведе зад отбраната Емил Стоев, който обаче под напора на Белаид наруши своя баланс и стреля прекалено слабо в обсега на Митрев.

Пет минути по-късно Хали Тиам се оказа на прекрасна позиция , след като получи хитро подаване от Паулиньо. Дефанзивният халф отправи техничен диагонален изстрел, но топката не намери очертанията на вратата.В следващите минути напрежението върху Левски си каза думата и атаките на "сините" започнаха да стават все по-некоординирани. От това се възползваха врачани и Божинов се превърна в героя на мача в 76-ата минута. Ненов центрира отдясно, нападателят засече неспасяемо с глава за 1:2.

В 78-ата минута резервата Сержиу Буш пропусна да възстанови равенствтото. След центриране от корнер, Костов увисна, а румънецът от вратарското поле с глава не успя да уцели опразнената врата. В 85-ата минута треньорът на Левски Славиша Стоянович бе отстранен от резервната скамейка за невъздържана реакция, а малко след това друг бивш играч на "сините" Валери Домовчийски оформи крайния резултат - 1:3.

Източник:gol.bg