Първото попадение падна още в 6-ата минута, когато централният защитник на видинчани Ивайло Иванов засече с глава центриране на Цветомир Тодоров от ъглов удар. Само три минути по-късно новото попълнение на "Бдин" Браиан Стоянов удвои, след като засече подаване по тревата на Александър Соколов в наказателното поле. "Бдинци" напълно "прекършиха" гостите от Свищов в 20-ата минута, когато братът на автора на второто попадение Валдемар Стоянов вкара за 3:0 с глава след ново центриране на Соколов.

"Студентите" опитаха натиск в средата на първото полувреме, но така и не застрашиха сериозно вратаря на "Бдин" Павел Станев. В 40-ата минута на двубоя видинчани можеха напълно да лишат от интрига срещата, когато Стефан Стефанов бе спънат в наказателното поле на "Академик" и главният съдия Николай Малджански посочи бялата точка. Стражът на гостите обаче парира битата от Александър Соколов дузпа.

През втората част домакините намалиха оборотите, но продължиха да контролират играта. С пропуски в коректния мач, в който не беше показан нито един картон, се отчетоха Цветомир Тодоров, Александър Соколов и Валдемар Стоянов.

След четири кръга "Бдин" събра 10 точки от три победи и едно равенство и е в челото на класирането.

В следващия кръг видинчани гостуват на "Пещера" Галата.

Източник: bnr.bg/vidin